Call Me Frank (1987)

'Call Me Frank' is het alter ego van een jonge kunstenaar uit Erembodegem die graag experimenteert met verschillende media. Jarenlang perfectioneerde hij een schildertechniek op plexiglas, wat resulteerde in een reeks indrukwekkende portretten.

Zijn werk bevat zowel diep doordacht conceptueel werk als meer esthetische beelden. Hij beheerst een schildertechniek met een sterk grafische stijl. Afgezien van tweedimensionaal werk, bevat het oeuvre van Call Me Frank ook diverse sculpturen.

Zijn artiestennaam verwijst naar de ondeugende, ietwat donkere, ondertoon in zijn werk. Zowel in het Engels als in het Nederlands is 'frank' een synoniem voor 'brutaal' en 'onbeschaamd'.

In het voorste gedeelte van QuARTier A pakte hij uit met een nieuwe reeks tekeningen waarin hij zichzelf neerzet als een soort sarcastisch stripfiguur. Deze tekeningen vormen een uitlaatklep voor zijn ongezouten kritiek en bedenkingen omtrent onze hedendaagse samenleving. In de grotere ruimte achteraan werd onder andere een overzicht getoond van zijn 'John & Jane Doe portrettenreeks'. Techniek is voor Call Me Frank een groot aandachtspunt en het valt dan ook niet te verbazen dan veel van zijn werken getuigen van een ongelofelijke vaardigheid. Het materiaalgebruik op zichzelf is heel erg boeiend.

 

 

more pictures later.......

 

 

Bekijk het evenement te QuARTier A