Maarten Van Ingelgem (°1976) trok na zijn pianolessen bij Paul Van Nieuwenborgh naar het conservatorium van Brussel waar hij het Meesterdiploma Piano behaalde in de klas van Jan Michiels. Vervolgens specialiseerde hij zich in compositie aan het conservatorium van Antwerpen bij Wim Henderickx. 

Maarten is begeleider en leerkracht piano aan de academies van Dilbeek en Ninove. Hij is dirigent van het kamerkoor voor hedendaagse muziek De 2de Adem uit Gent en zingt bij Aquarius. Daarnaast is hij voorzitter van de Aalsterse Muziekarchipel, een vereniging die het muzikale leven in Aalst wil stimuleren.

Zijn compositorisch oeuvre gaat van solowerk over strijkkwartetten, een kameropera tot een pianoconcerto. Voor dit laatste werk kreeg hij de Prijs voor Nieuwe Muziek 2005 van de provincie Oost-Vlaanderen. In 2008 reikte Sabam hem de Gouden Klaproos uit voor koorcompositie en in 2012 won hij de European Award for Choral Composers. Eind december gaat Onvoltooid Landschap, een vredesoratorium op tekst van Annelies Verbeke, in première.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Maarten_Van_Ingelgem

https://www.facebook.com/maarten.van.ingelgem

Bekijk het evenement