Sergei 'DAAD' Andreev

Sergei Andreev (1970, Orenburg) is geboren in de voormalige USSR waar religie verboden was. Niet toevallig voelt hij zich aangetrokken tot het religieus symbolisme en is zijn oeuvre doorspekt met verwijzingen naar de religieuze thematiek van de middeleeuwse kunst. Hij haalt zijn inspiratie uit de Gotische architectuur, oude Vlaamse schilderijen en Russische iconen.

Na een turbulent en eigenzinnig parcours te hebben bewandeld, herontdekt Sergei in 1994 de schilder in zichzelf en neemt hij deel aan een aantal groepstentoonstellingen met gelijkgestemde kunstenaars. Verschillende van deze tentoonstellingen werden door de politie afgesloten of gedeeltelijk gecensureerd omwille van de erotisch-christelijke inhoud.

In 1999 ontvangt Sergei zijn officieel lidmaatschap van de Russische schildervereniging, een hoog aangeschreven erkenning voor Russische schilders. Sergei vertrekt reeds het jaar daarna naar BelgiŽ waar hij verschillende studies aanvat en zichzelf verder ontplooit als kunstenaar. In 2005 studeert hij af in de richting 'Ontwerp en illustratie tekenen' te Gent. In 2007 eindigt hij de richting 'Experimentele  schilderkunst' in de Academie voor Beeldende Kunst te Gent. In 2014 eindigt hij de opleiding 'Restauratievakman van schilderijen' te Brugge.

Tegenwoordig zijn de heiligenbeelden uit de 20ste eeuw overal te vinden in tweedehands winkels en op rommelmarkten. Voor veel mensen hebben deze beelden geen waarde meer, maar deze stukken blijven Sergei nog steeds innerlijk beroeren. Hij blaast nieuw leven in massakunst van de vorige eeuw en maakt er, met de nodige sarcastische elementen, hedendaagse en exclusieve kunstwerken van.

Gedurende zijn studies kunstgeschiedenis lag de focus op religiositeit. Sergei is er van overtuigd dat de snel groeiende technologie de huidige kerkideologie kan veranderen.

www.sergei-andreev.com

www.kunstopstraat.be

www.youtube.com/user/AndreevSerguei

www.facebook.com/da.ad.7906

Bekijk het evenement te QuARTier A