EXHIBITION 1.0  ( GRAND OPENING )  "ARTISTIC DIVERSITY"

Op vrijdag 22 januari 2010 opende de gloednieuwe kunstgalerij en atelier Quartier A te Aalst haar deuren. Deze opening ging gepaard met de eerste gezamenlijke expositie van de fulltime kunstenaars Karolien Deman en Alec Camu, de eigenaars van dit pand. Sinds 2007 kwam er een samenwerking tot stand die tot deze expositie heeft geleid. Dit kunstenaarsduo heeft de intentie om op regelmatige basis tentoonstellingen te organiseren in Quartier A, zowel van hun eigen werk als het werk van andere kunstenaars. Wanneer er geen expositie aan de gang is, wordt Quartier A gebruikt als kunstatelier.

Karolien en Alec staan open voor de vele verschillende vormen waaronder kunst zich kan voordoen, diversiteit is dan ook een sleutelwoord. Deze denkwijze werd doorgetrokken in hun eerste expositie in Quartier A. Karolien en Alec genoten beide van een professionele kunstopleiding en delen hun passie voor kunst, maar hun visies en kunstuitingen durven wel eens sterk te verschillen. Door diversiteit toe te laten als een soort algemeen thema vormden hun tegenstrijdigheden geen obstakel. Ze zagen het als een uitdaging om hun twee verschillende stijlen met elkaar te combineren in een expositie. Op deze manier hopen ze ook een divers publiek aan te trekken, waaronder geďnteresseerde kunstenaars eventueel met een interessant voorstel.

Algemeen omgeschreven kunnen we zeggen dat het werk van Karolien naar een conceptuele stijl neigt en dat van Alec eerder naar een decoratieve. Twee uitersten die werden samengebracht tot een spannend, doch evenwichtig, geheel. Zij maken beide gebruik van diverse technieken en werken ook regelmatig samen aan een project. Zowel foto’s, beeldhouwwerken, schilderwerken, installaties als projecties kwamen aan bod in deze tentoonstelling.

Quartier A is een oude fabriek die de twee kunstenaars eigenhandig gerenoveerd hebben tot de frisse galerij die zij nu is. De kilheid die men van zo’n ruimte zou kunnen verwachten wordt hier ingevuld door een warme en kleurrijke gezelligheid waar je je als bezoeker onmiddellijk goed voelt. De fabriek ligt verscholen achter de woning van Karolien en Alec en is gemakkelijk bereikbaar via de passage aan de voorgevel. Tijdens de expositie werd u er van harte verwelkomd met een drankje aan de bar en u kon u genieten van de vele experimentele kunstwerken.

Quartier A opende voor de eerste maal haar deuren voor publiek op 22, 23, 24, 29, 30 en 31 januari 2010.

Karolien Deman : www.karoliendeman.com

Alec Camu : www.aleccamu.be

FOTO: DEMAN JOSSE


SEE THE EXHIBITION WITHOUT PEOPLE

SEE MORE PICTURES TAKEN BY PEOPLE


FOTO: ARTSPOTTER 

 

KLIK HIER OM DE BLOG VAN ARTSPOTTER TE LEZEN

waterschoenen.blogspot.com/2010/01/een-nieuwe-kunstruimte-quartier-in.html

 

Meer over

Alec Camu

Meer over

Karolien Deman