Christophe Malfliet

 

Kunstenaar Christophe Malfliet viert 25 jaar Punk Rodeo Artistry met retrospectieve.

Op 20 november 2016 opende in Kunstgalerie QuARTier A te Aalst de retrospectieve tentoonstelling ‘One Man Stampede’ van Christophe Malfliet. Malfliet was in de jaren ’80 student aan de Antwerpse Modeacademie onder het mentorschap van Walter Van Beirendonck, vooraleer hij in 1987-89 resoluut koos voor de schilderkunst. In ’89 hield hij zijn eerste solotentoonstelling op de Biënnale van Antwerpse galeries. Hij exposeerde met regelmaat zowel solo als in groep in diverse Antwerpse kunstgaleries, Hasselt, Knokke, Berlijn (Galerie Gucken), Amsterdam, New York (Volta Art Fair). Malfliets werk was voorts te zien in musea (MOMU Antwerpen, Museum Dhont Dhaenens en museum Gustaaf De Smet) en op internationale kunstbeurzen (o.a. Kubik Gallery te Porto, Arco, Artesantander en Summa). In België wordt Christophe Malfliet vertegenwoordigd door Galerie Jan Dhaese te Gent.

Het oeuvre van Christophe Malfliet ontsnapt aan de categorieën, labels en formules die al te gangbaar zijn in de hedendaagse kunstwereld. Malfliet brengt met een eigenzinnige coloriet en een semiotische gelaagdheid mensen en verhalen op het canvas tot leven. Titels als ‘l’aventurier’, ‘life is very busy’ en solo-expo’s als ‘Playground Pleasure’ en ‘Groupshow’  tonen Malfliet in al zijn authentieke en gevatte veelzijdigheid.

Van november tot december 2016 boden Christophe Malfliet en QuARTier A u een unieke ‘transvisuele’ reis door 25 jaar punkrodeo kunstenaarschap. Naar aanleiding van deze retrospectieve tentoonstelling verscheen een verrassende catalogus in gelimiteerde oplage (250 ex.). 

 

 

GASTCURATOR: TOM DE METTE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

INHOUD, UITGAVE EN ONTWERP DOOR CHRISTOPHE MALFLIET TER GELEGENHEID VAN DEZE EXPOSITIE

 

 

MEER OVER CHRISTOPHE MALFLIET