Biografie:
Reeds als kind was ik gefascineerd door de schoonheid van mathematica en later informatica. Hoe we in staat zijn beeld en geluid te creŽren, te modificeren en te registreren. Er zat een zeker mysterie achter ieder apparaat of ieder programma. De geheimzinnige laboís waar duistere wetenschappers sleutelden aan de volgende verbeteringen, zetten mijn fantasierijke inspiratie op volle toeren. 

Anderzijds had ik ook de grootste bewondering voor degenen die de technologie volledig trachten te vermijden om zo tot een puur meesterwerk te komen. Een menselijk wezen die door veel oefening en studie bijna bovennatuurlijk kan presteren, virtuoze werken produceren met de illusie dat het geen moeite kost.

De combinatie van mens en machine laat ons toe om een nieuw domein te ontdekken in beeldvorming als kunstenaar. Dit samenspel is de dag van vandaag haast niet meer weg te denken, bijna iedereen gebruikt technologieŽn bovenop zijn eigen vaardigheden om uiteindelijk tot sterkere en vluggere resultaten te komen.

Mijn eigen zoektocht naar een intrigerend beeld heeft me doorheen al mijn hersenkronkels doen kruipen. Zowel als een pad laten volgen langs allerlei experimenten met machines en softwares. Het is zover gekomen dat ik niet meer zonder die wiskundigen kan die al die specifieke taken fijner om fijner programmeren, ik zit stiekem al te wachten op hun volgende updates. De virtuosen onder de codeurs vergemakkelijken het leven voor iedereen. 

De werken die ik maak zijn in zekere zin abstracte figuren maar iedereen staat vrij om er in te herkennen wat hun eigen inspiratie hun als eerste opdringt. Of het nu moleculaire chemie is of het is microscopische biologie of het komt uit de ruimte, er zit iets herkenbaars in voor iedereen. 

Eenvoudige vormen die beÔnvloed worden door complexe wiskundige formules en punt per punt berekend en gecreŽerd door een gesofisticeerde machine waaraan de menselijke vaardigheden niet kunnen tippen. Het ontastbare trachten vorm te geven of het onvoorstelbare trachten te visualiseren zijn mijn drijfveren om zo toch bij een esthetisch bevreemdend resultaat te eindigen.

MIJN JONGSTE FAN ;)

 

 

<--- MIJN SPEELKAMERAADJE :)

Blijf op de hoogte!

inschrijven op nieuwsbrief