Wat is Quartier A ?

 

Vandaag zijn we in een veranderingsfase, er wordt hard gewerkt in het atelier aan verschillende nieuwe projecten en privť opdrachten. 

 

Er zullen momenteel geen exposities meer doorgaan, er wordt niet meer gezocht naar potentiŽle exposanten! Gelieve niet meer te bellen noch te mailen e.d.

 

We zijn op zoek naar gemotiveerde teamleden en ideŽen voor een vernieuwde formule! Heb je interesse? Laat iets van je horen!!!  

 

 

----------------------------------------

 

QuARTier A was een initiatief van Karolien Deman en Alec Camu: een artistiek duo, elk met een eigen stijl en specialiteit, dat elkaar wist aan te vullen en te inspireren.
  
In januari 2010 opende QuARTier A voor het eerst de deuren van zijn atelier voor het publiek. Daarna volgden er verschillende samenwerkingen met andere kunstenaars.
  
De missie bestond eruit om met QuARTier A een bijdrage te leveren aan een verbreding van het artistiek-culturele platform in Aalst en omstreken.
  
Er werd veel aandacht geschonken aan de promotie en ondersteuning van jonge beloftevolle kunstenaars, zonder de verplichtingen en verbintenissen die een conventionele kunstgalerij vaak met zich meebrachten.
  

Geschiedenis: 

De ruimte van 'Quartier A' fungeerde vroeger als een textielfabriek, genaamd 'Le Compte'. In 1970 kwam deze familiezaak tot zijn einde en was de fabriek lange tijd ongebruikt. In 1994 wist Alec Camu deze fantastische ruimte op de kop te tikken en gebruikte hij ze voornamelijk als atelier. Hij noemde dit atelier de 'Street Art Factory' waar hij zijn projecten, vaak in samenwerking met andere kunstenaars, uitvoerde. 

Het concept van Quartier A kwam in 2007 tot stand. Het grote verschil met vroeger hield in dat er vanaf dan ook geŽxposeerd kon worden, voorheen werd de ruimte louter als atelier gebruikt. Met 'Quartier A' lag het concept veel breder; alle vormen van hedendaagse kunst kwamen aan bod. 

Nu wordt de ruimte terug gebruikt als werkplaats zoals voordien, terwijl zullen er ook renovaties gebeuren zowel als een totale herinrichting die zal passen bij onze nieuwe formule.

 

  

 PLATTEGROND:

QuARTier A - Burgemeestersplein 10 - 9300 Aalst