Tom Deneckere (°1973) werd eerst licentiaat wiskunde aan de Universiteit Gent, voordat hij een meesterdiploma in de muziek behaalde aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Daar studeerde hij piano bij Jan Michiels en orkestdirectie bij Lucas Vis. Aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag volgde hij nadien orkestdirectie bij Jac van Steen, Kenneth Montgomery en Herman Engels.

In 1996 werd hij dirigent van het Oost-Vlaams Kamerorkest. Nadien was hij assistent-dirigent van Patrick Davin bij de creatie van de hedendaagse opera The Woman Who Walked Into Doors van Kris Defoort. Hij dirigeerde ook wereldpremières van Koen Dejonghe, Maarten Van Ingelgem, Kristiaan Van Ingelgem, Frank Nuyts en Marcel De Jonghe. In 2002 richtte hij Kamerorkest Arc-en-ciel op, een professioneel ensemble van jonge musici.

Tom Deneckere is actief als pianist in verschillende kamermuziekgroepen, zoals het kwartet Camerarte en zijn vaste duo’s met Maarten Van Ingelgem, Kris Janssens, Peter Devos en Johan Moeyersoons. Hij speelt regelmatig liedrecitals met de Duitse zangeres Dorothea Jakob en met de Aalsterse sopraan Tineke Van Ingelgem.

http://tomdeneckere.be/

http://www.kamerorkest-arcenciel.be/

https://www.facebook.com/tomdeneckere

Bekijk het evenement ( 6 sept 2014 )

Bekijk het evenement ( 19 sept 2014 )