Hendrik Devos  'BUSYNESS’

Sedert zijn laatste expo in 2014 (Molenstraat-Aalst) heeft Hendrik Devos zijn techniek en de reflectie over zijn werk sterk uitgediept. Het bestaat uit waterverf op papier en sinds kort schildert hij terug met olieverf op doek. Het formaat van de werken met olieverf is groter geworden, maar de zoektocht naar structuur, het tastbaar maken van de materie blijft een drijfveer. Het nadenken over en de keuze van het beeld zijn het artistiek hart van zijn kunst.

Het zijn schilderijen waarin ‘de mens’ centraal staat. Beelden die aanspreken, die de schilder aanspreken, verscholen humor, soms met een vleugje sarcasme en soms ook luchtig.

Veel personages met de rug naar de ‘aan-schouwer’, verbergen ze iets? Waar kijken ze naar? Ze zijn statisch maar tezelfdertijd ook dynamisch door hun onbepaalde daad, invulbaar door de attente of verbeeldingsrijke ‘toe-schouwer’, of deelnemer aan de handeling.

‘BUSYNESS’… iedereen is met ‘iets’ bezig, wat de één zonderling vindt, is voor een ander vanzelfsprekend.

Het werk van Hendrik straalt rust uit. Ogenschijnlijk, want het eist in werkelijkheid veel inspanning, zowel van het oog als van de geest.

Hendrik Devos, de subtiele waarnemer kijkt nauwlettend naar ’s mensen ’BUSYNESS’…

www.hendrikdevos.be

 

 

MEER OVER HENDRIK DEVOS